Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web

Από το FBI στα χέρια των Anonymous 12+ εκατομμύρια ID iPhone και iPadΗ επίμαχη λίστα UDID δημοσιεύεται στο αποθετήριο κειμένων PasteBin.com καθώς το μοναδικό αναγνωριστικό αρκεί για να ελέγξει κανείς εάν η συσκευή του περιλαμβάνεται σε αυτήν. Όπως γράφουν στην σχετική ανάρτηση στην οποία παραπέμπουν από το Twitter (@AnonymousIRC), αναγκάστηκαν να δημοσιεύσουν την λίστα καθώς κανείς δεν θα πίστευε διαφορετικά πως κυβερνητικές υπηρεσίες μπορεί να κατέχουν το μοναδικό αναγνωριστικό ηλεκτρονικών συσκευών μας, και στοιχεία αρκετά για να μας αναγνωρίσουν.

Τα στοιχεία, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, προήλθαν από ένα φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιείται από τον ειδικό πράκτορα (Supervisor Special Agent) Christopher K. Stangl από ομάδα του FBI (FBI Regional Cyber ActionTeam και New York FBI Office Evidence Response Team).

Στο αρχείο που περιήλθε στην κατοχή των Anonymous την δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου 2012, δηλώνουν πως υπήρχαν στοιχεία για 12.367.232 συσκευές της Apple με iOS, με το μοναδικό αναγνωριστικό τους, το όνομα χρήστη, το όνομα και τον τύπο της συσκευής, κωδικούς πόλεων, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και διευθύνσεις. Συχνά, τα πεδία με τα προσωπικά δεδομένα ήταν κενά και δεν γινόταν αναφορά στο επίμαχο αρχείο ή την χρησιμότητά του σε άλλα αρχεία στον ίδιο φάκελο στον οποίο απέκτησε πρόσβαση η ομάδα χάκερ.

Οι Anonymous δηλώνουν πολέμιοι των UDID που έχει υιοθετήσει η Apple, αλλά και γενικότερα στην απόδοση μοναδικών αναγνωριστικών στις συσκευές (συνδεδεμένων με το hardware) από οποιονδήποτε κατασκευαστή. Αναγνωρίζουν δε ότι η Apple αναζητά εναλλακτικές λύσεις και πρόσφατα απέκλεισε την πρόσβαση στις λίστες UDID στους developer.

Πηγή: tech.in.gr
Pin It