Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας

Χαρακτηρισμοί καταλληλότητας θα δίνονται και σε εφαρμογέςΌπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι εφαρμογές που θα κριθούν κατάλληλες για τη χρήση του συστήματος ηλικιακής διαβάθμισης, θα λάβουν ειδική άδεια χρήσης της σήμανσης PEGI (δηλαδή κάποιου από τα ειδικά εικονίδια για τις ηλικιακές κατηγορίες 3+, 7+, 12+, 16+ και 18+), παρόμοια με αυτήν που υπάρχει ήδη στα βιντεοπαιχνίδια. Η σήμανση αυτή θα επιτρέπει στους καταναλωτές να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν εάν μια εφαρμογή είναι κατάλληλη για μια συγκεκριμένη ηλικία παιδιών ή όχι.

Επίσης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των online εφαρμογών, το «PEGI» επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να διευρύνει το παραπάνω σύστημα ταξινόμησης των ηλικιών με περιγραφικούς δείκτες, που θα υποδεικνύουν τους επικίνδυνους παράγοντες στα online περιβάλλοντα, όπως αυτούς που σχετίζονται με τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας.

Το «PEGI for Apps» θα χρησιμοποιεί τα ίδια κριτήρια με αυτά που χρησιμοποιούν οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών για να καθορίσουν την ηλικιακή κατηγορία, στην οποία ανήκει ένα παιχνίδι.

Οι εκδότες εφαρμογών θα μπορούν να καθορίσουν την ηλικιακή διαβάθμιση με βάση την ειδική διαδικασία «εξπρές», που χρησιμοποιείται ήδη για την ταξινόμηση παιχνιδιών στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft για κινητές συσκευές.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It