Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook

hacker-monitorΣύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 277.000 μολυσμένοι υπολογιστές παγκοσμίως από το malware DNSChanger, είναι πιθανό να μείνουν χωρίς σύνδεση στο Internet, αφού σήμερα θα βγουν εκτός λειτουργίας όσοι DNS servers είναι μολυσμένοι.

Το malware που είναι γνωστό ήδη από το 2008, τον περασμένο Νοέμβριο μόλυνε εκατομμύρια υπολογιστές, αλλά και routers σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας τις πληροφορίες των DNS servers, ώστε να διοχετεύεται η κίνηση μέσω των servers που ανήκουν στο δίκτυο των απατεώνων.

Στους servers αυτούς, το λιγότερο που μπορούσαν να πάθουν τα θύματα, είναι να τους προωθηθούν διαφημίσεις, ενώ υπήρχε ο κίνδυνος να τους κλαπούν προσωπικά στοιχεία, passwords και αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Το DNSChanger έχει περιοριστεί σημαντικά, αλλά υπολογίζεται ότι πάνω από 270.000 συστήματα είναι ακόμη μολυσμένα, με το ένα τρίτο σχεδόν από αυτά, να βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική.

Εάν θέλετε να ελέγξετε τον υπολογιστή σας, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Οι πιο εξοικιωμένοι χρήστες, μπορούν να βρουν εδώ έναν οδηγό ελέγχου και αφαίρεσης του DNSChanger από το router τους.

Πηγή: e-pcmag.gr
Pin It