Γεια σας. Λέγομαι Ακης Καργιοφύλλης και το WLearn.gr είναι η προσωπική μου σελίδα.

Τι είναι και τι δεν είναι το WLearn.gr

Το WLearn.gr δεν είναι εταιρία ή οργανισμός. Δεν είναι σχολή πληροφορικής ή σχολή οποιαδήποτε άλλης επιστήμης. Το WLearn.gr είναι η προσωπική μου σελίδα στο Internet στην οποία από τον Απρίλιο του 2005 μοιράζομαι με πολύ μεράκι και όρεξη τις γνώσεις μου σχετικά με την δημιουργία ιστοσελίδων αλλά και άλλων παρεμφερών τεχνολογιών.

Σε ποιους αναφέρεται το WLearn.gr

Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, διαβάζοντας για το περιεχόμενο του WLearn.gr, το site αυτό αναφέρεται τόσο σε επαγγελματίες πληροφορικούς οι οποίοι εργάζονται και αναζητούν λύσεις στα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν, όσο και σε ανθρώπους που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα αντικείμενα που πραγματεύονται τα μαθήματα.

Το περιεχόμενο του wlearn.gr χρησιμοποιείται σε πολλά Λύκεια της χώρας για να εισάγει τους μαθητές σε γλώσσες όπως η HTML και η CSS, αλλά χρησιμοποιείται επίσης και απο πολούς φοιτητές ανωτέρων και ανωτάτων σχολών ως πηγή πληροφόρισης στις εργασίες στους.

Το περιεχόμενο του WLearn.gr

How-to
Η ενότητα How-to του wlearn.gr δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και φιλοδοξεί να γείνει μια μεγάλη συλλογή από βήμα-προς-βήμα οδηγίες που έρχονται να απαντήσουν στις απορίες, τα εμπόδια και τα προβλήματα που συναντούμε καθημερινά κατά την πλοήγηση μας στο Internet. Η ενότητα εμπλουτίζεται συνέχεια με νέα How-to και video tutorials. Αν δεν βρίσκετε το How-to που σας ενδιαφέρει και θέλετε να απαντηθεί το ερώτημα σας μέσω ενός νέου How-to, βοηθώντας παράλληλα την διεύρυνση της ενότητας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

Σειρές Μαθημάτων
Οι Σειρές Μαθημάτων αποτελούνται από ενότητες εμπλουτισμένες από θεωρία και πολλά παραδείγματα. Οι ενότητες κάθε Σειράς Μαθημάτων είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε οι πρώτες στην σειρά να ασχολούνται με εισαγωγικά θέματα και καθώς φτάνουμε προς την τελευταία να παρουσιάζουν όλο και πιο δύσκολα θέματα λειτουργώντας έτσι σαν κεφάλαια επιστημονικών βιβλίων. Με τον τρόπο αυτόν μπορεί κανείς, ανεξάρτητα από το επίπεδο της γνώσης του, να διαβάσει μια Σειρά Μαθημάτων επιλέγοντας την ενότητα που τον ενδιαφέρει να μάθει ή να θυμηθεί ή να εμπλουτίσει τις γνώσεις του. Αν κάποιος έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το αντικείμενο που παρουσιάζει μια Σειρά Μαθημάτων μπορεί να διαβάσει τις ενότητες ξεκινώντας από την πρώτη μαθαίνοντας έτσι το αντικείμενο βήμα προς βήμα.

Αφιερώματα
Στα Αφιερώματα παρουσιάζονται διάφορα ειδικά θέματα τα οποία σχετίζονται με την καθημερινή μας πλοήγηση στο Internet και την χρήση διάφορων υπηρεσιών του, όπως είναι για παράδειγμα , η υπηρεσία email. Η ανάπτυξη του θέματος γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του Αφιερώματος: ένα αφιέρωμα συνήθως αποτελείται από ενότητες, με την πρώτη να περιέχει την εισαγωγή στο θέμα και με τις επόμενες να αναπτύσσουν το θέμα αυτό.

Νέα στο Διαδίκτυο
Τα Νέα στο Διαδίκτυο είναι συλλογή από νέα και ειδήσεις που αφορούν εταιρίες και υπηρεσίες που κυριαρχούν στον χώρο του Internet, όπως είναι η Google, το Social Network κτλ. Όλες οι ειδήσεις προέρχονται από διάφορα ελληνικά sites τα οποία πρέπει να πω ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά μεταφράζοντας ξένες ειδήσεις στα ελληνικά άμεσα και γρήγορα. Καθημερινά προσθέτω τουλάχιστον ένα νέο. Τα πιο πρόσφατα νέα εμφανίζονται στην κεντρική σελίδα του wlearn.gr

Αρθα
Οι ενότητες στις Σειρές Μαθημάτων, εκτός από θεωρία και παραδείγματα, εμπλουτίζονται και με σχετικά Αρθρα ώστε να δίνουν μια όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση του αντικειμένου που αναπτύσσουν. Όλα τα Αρθρα και Κείμενα, που βρίσκονται μέσα στις ενότητες, μπορείτε επίσης να τα βρείτε συγκεντρωμένα σε μια σελίδα.

Στο website logs μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα projects και τις νέες προσθήκες ή αλλαγές στο website.

Γιατί να διαβάσετε το WLearn.gr

Το WLearn.gr δίνει την δυνατότητα σε οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση σε on-line μαθήματα χωρίς να χρειάζεται να ξέρει καλά αγγλικά, καθώς στο Internet υπάρχουν πληθώρα τέτοιου είδους ιστοσελίδων από τις οποίες ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό είναι στα ελληνικά. Γνωρίζω πολύ καλά, από την εμπειρία μου στον χώρο του προγραμματισμού και του Web designing, πόσο σημαντικό είναι για εναν προγραμματιστή η άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε sites με on-line μαθήματα, απαντώντας έτσι άμεσα και γρήγορα στις απορίες ή τις δυσκολίες που συναντάει όταν κατασκευάζει μια εφαρμογή ή μια ιστοσελίδα.

Εύχομαι στους επισκέπτες του WLearn.gr καλή πλοήγηση και...καλό διάβασμα :)
Pin It