Μπορείτε να μπλοκάρετε συγκεκριμένα sites στο Google Chrome ή ακόμα και λέξεις κλειδιά που πληκτρολογείτε για να αναζητήσετε στο Google ή σε άλλη μηχανή αναζήτησης. Μια δυνατότητα που θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη όταν στον υπολογιστή σας έχουν πρόσβαση και μικρά παιδιά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και βάλτε "μέτρο" στον Chrome σας.

Σε αυτό το how-to θα βρείτε τις παρακάτω ενότητες:
1 Εγκατάσταση του Blocksite
2 Προσθήκη sites στην λίστα block sites
3 Μετατροπή της λίστας Blocked sites σε λίστα επιτρεπόμενων sites
4 Μπλοκάρισμα αναζήτησης λέξεων που πληκτρολογούμε στην γραμμή URL
5 Κλείδωμα του Blocksite με κωδικό
6 Το Blocksite στο Android κινητό ή tablet σας

Video:


1. Εγκατάσταση του Blocksite

Βήματα

1
Ανοίξτε τον Chrome και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://chrome.google.com/webstore/category/extensions
2
Στο πεδίο αναζήτησης, που θα βρείτε στην κορυφή της σελίδας, πληκτρολογήστε blocksite και πατήστε Enter.
3
Στην λίστα των αποτελεσμάτων εντοπίστε το extension με τίτλο Blocksite και πατήστε το κουμπί Προσθήκη.
4
Στο μικρό παραθυράκι που εμφανίζεται, επιβεβαιώνεται ότι όντως θέλετε να προχωρήσετε στην προσθήκη αυτής της Επέκτασης πατώντας Προσθήκη επέκτασης. Αμέσως μόλις πατήσετε το κουμπί ο Chrome θα κλείσει και θα ξανα ανοίξει ολοκληρώνοντας την εγκατάσταση της νέας Επέκτασης.
5
Μετά την επανεκκίνηση του Chrome, εμφανίζεται μια σελίδα στην οποία συμφωνείται με τους όρους χρήσης του Blocksite πατώντας το κουμπί Agree.

2. Προσθήκη sites στην λίστα block sites

Βήματα

1
Ανοίξετε τις ρυθμίσεις του Blocksite πατώντας το εικονίδιο του logo του Blocksite που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome και έπειτα το κουμπί των Ρυθμίσεων.
2
Στην σελίδα που εμφανίζεται, εντοπίστε το πεδίο κειμένου στο οποίο πληκτρολογείται την ιστοσελίδα που επιθυμείτε να μπλοκάρετε (πχ. youtube.com) και έπειτα πατήστε το πράσινο + στα δεξιά του..


Πατώντας το πράσινο + αμέσως το link της ιστοσελίδας μεταφέρεται κάτω στην λίστα με τα μπλοκαρισμένα websites.

Έτσι αν δοκιμάσετε να μπείτε στο youtube.com το Blocksite θα μπλοκάρει την φόρτωση του του, εμφανίζοντας μια σελίδα του Blocksite που ενημερώνει ότι η ιστοσελίδα που προσπαθείτε να ανοίξετε είναι στην block list.

3. Μετατροπή της λίστας Blocked sites σε λίστα επιτρεπόμενων sites

Βήματα

1
Μπορείτε να μετατρέψετε την λίστα των sites που μπλοκάρονται σε λίστα η οποία θα περιέχει τα sites εκείνα στα οποία μπορούμε να έχετε πρόσβαση, ενώ το Blocksite θα μπλοκάρει όλα τα υπόλοιπα sites του internet. Για να το πετύχετε αυτό απλά τσεκάρετε το whitelist mode όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

4. Μπλοκάρισμα λέξεων που πληκτρολογούμε στην γραμμή URL για να τις αναζητήσουμε στο Google

Βήματα

Η γραμμή URL είναι το σημείο που πληκτρολογούμε το όνομα του site που θέλουμε να μπούμε ή τις λέξεις που αναζητούμε στο Google ή σε άλλη μηχανή αναζήτησης. Το Blocksite σας παρέχει την δυνατότητα να μπλοκάρετε συγκεκριμένες λέξεις που πληκτρολογούνται στο URL.
1
Αφού μπείτε στις ρυθμίσεις του Blocksite, πατήστε το Block by Words απο το αριστερό κάθετο μενού.
2
Στο πεδίο κειμένου πληκτρολογήστε την λέξη την οποία θέλουμε να μπλοκάρετε την αναζήτηση της (για παράδειγμα τις λέξεις sex, σεξ, ναρκωτικά κτλ.) και έπειτα πατήστε το πράσινο +


Αν μετά την παραπάνω ενέργεια πληκτρολογήσετε στο URL sex (για παράδειγμα sex videos), το Blocksite θα μπλοκάρει την αναζήτηση με αυτά τα κλειδιά.

5. Κλείδωμα του Blocksite με κωδικό

Βήματα

Μπορείτε να αποτρέψετε άλλους χρήστες του υπολογιστή σας να έχουν πρόσβαση στις ρυθμίσεις του Blocksite ορίζοντας έναν δικό σας μυστικό κωδικό.
1
Αφού μπείτε στις ρυθμίσεις του Blocksite, πατήστε το Password Protection απο το αριστερό κάθετο μενού.

Στην σελίδα που εμφανίζεται θα δείτε τρεις επιλογές:
Protect you BlockSite Options and the Chrome Extension page with Password
σας δίνει την δυνατότητα, ορίζοντας ένα δικό σας μυστικό κωδικό, να κλειδώσετε την πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις του Blocksite αποτρέποντας άλλους χρήστες που δεν γνωρίζουν τον κωδικό να μην μπορούν να κάνουν καμία αλλαγή.

Require password to access blocked sites
με την επιλογή αυτή μπορείτε να κλειδώσετε την πρόσβαση μόνο στην λίστα Blocked sites με ένα μυστικό κωδικό, αφήνοντας όλες τις άλλες ρυθμίσεις προσβάσιμες σε όλους τους χρήστες του Chrome σας

Get notified via email when BlockSite is uninstall
τσεκάρωνατας την επιλογή αυτή, το Blocksite θα σας στείλει email αν κάποιος χρήστης του Chrome σας το απεγκαταστήσει
2
Μπορείτε να επιλέξετε μία, δύο ή και τις τρεις επιλογές. Και στις τρεις περιπτώσεις θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε ένα προσωπικό email και φυσικά τον μυστικό κωδικό σας. Αποθηκεύστε τις αλλαγές πατώντας το κουμπί Save.

6. Το Blocksite στο Android κινητό ή tablet σας

Βήματα

Το Blocksite είναι διαθέσιμο και σε συστήματα android και μπορείτε να το εγκαταστήσετε μέσω του Google Play.
1
Εντοπίστε την εφαρμογή Blocksite στο Google Play και εγκαταστήστε την.
2
Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την προσβασιμότητα του Android σας στην εφαρμογή. Όταν ανοίξετε το Blocksite για πρώτη φορά, αυτό θα σας κατευθύνει στην κατάλληλη οθόνη με τις ρυθμίσεις του Android ώστε να την ενεργοποιήσετε. Πατήστε το Blocksite όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:
3
Στην επόμενη οθόνη ενεργοποιήστε την προσβασιμότητα του Android σύστημά σας στην Εφαρμογή Blocksite.
4
Ανοίγοντας την εφαρμογή θα βρείτε ένα πράσινο + το οποίο οδηγεί στην οθόνη με την λίστα Blocked sites. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε όσα sites ή λέξεις κλειδιά αναζήτησης επιθυμείτε να μπλοκάρετε στον browser του Android σας.

Οι υπόλοιπες επιλογές και γενικά η χρήση της εφαρμογής Blocksite για Android είναι παρόμοια με αυτή του Extension του Chrome ενός υπολογιστή που περιγράψαμε πιο πάνω.
Pin It