enter-passwordΚάθε φορά που πληκτρολογούμε τον κωδικό μας για να κάνουμε πρώτη φορά login σε κάποια ιστοσελίδα, το Chrome ρωτάει αν θέλουμε να τον αποθηκεύσει ώστε την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε την ίδια ιστοσελίδα να συνδεθούμε αυτόματα στον λογαριασμό μας χωρίς να πληκτρολογήσουμε τα στοιχεία μας. Μπορούμε να κάνουμε διάφορα με τους αποθηκευμένους κωδικούς, όπως να τους διαγράψουμε ή ακόμη και να διαβάσουμε έναν κωδικό που έχουμε ξεχάσει, παρ’ όλο που οι κωδικοί αποθηκεύονται κρυπτογραφημένοι. Ανακαλύψτε τον τρόπο παρακάτω.

Βήματα:

1
Ανοίξτε τον Chrome
2
Πατήστε το εικονίδιο του Chrome menu που βρίσκεται επάνω δεξιά και από το μενού που αναδύεται επιλέξτε Ρυθμίσεις (Options)
3
Στο νέο tab που άνοιξε εντοπίστε το link (σύνδεσμο) Διαχείριση αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης (Manage your saved passwords). Αν δεν βρείτε το link πιθανώς να χρειάζεται να πατήσετε το link Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων για να εμφανιστούν όλες οι ρυθμίσεις.


Στο παράθυρο που ανοίγει θα διαπιστώσετε ότι κάθε γραμμή είναι ένας αποθηκευμένος κωδικός και έχει τρεις στήλες όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Στην πρώτη στήλη εμφανίζονται τα url (διευθύνσεις) των ιστοσελίδων για τις οποίες έχετε αποθηκεύσει κωδικούς, στην δεύτερη εμφανίζονται τα usernames ή τα emails που χρησιμοποιείτε για το login, ενώ στην τρίτη εμφανίζονται οι ίδιοι οι κωδικοί κρυμμένοι.


Για να διαγράψετε έναν κωδικό, φέρτε τον δείκτη του ποντικιού σας επάνω από την γραμμή και πατήστε το Χ.


Ενώ αν θέλετε να διαβάσετε τον κρυμμένο κωδικό επειδή τον έχετε ξεχάσει, τότε πατήστε πρώτα επάνω στις βουλίτσες του κωδικού (1) και έπειτα πατήστε το κουμπί Εμφάνιση (2) (Show).

Συμβουλές

Κάθε φορά που πληκτρολογείτε τον κωδικό σας για να κάνετε πρώτη φορά login σε κάποια ιστοσελίδα, το Chrome σας ρωτάει αν θέλετε να τον αποθηκεύσει. Αν δεν θέλετε πατήστε το κουμπί Ποτέ για αυτόν τον ιστότοπο. Αν όμως κατά λάθος επιλέξατε να αποθηκευτεί, τότε ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να διαγράψετε τον κωδικό αυτόν.
Αν πάλι επιλέξατε κατά λάθος το κουμπί Ποτέ για αυτόν τον ιστότοπο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και στο παράθυρο με τίτλο Κωδικοί πρόσβασης, του Βήματος 3, θα βρείτε την λίστα των ιστοσελίδων για τις οποίες επιλέξατε να μην αποθηκευτεί ο κωδικός. Αν από την λίστα αυτή διαγράψετε την διεύθυνση της ιστοσελίδας που θέλετε την επόμενη φορά που θα κάνετε login στην ιστοσελίδα αυτή θα σας ξαναρωτήσει αν θέλετε να αποθηκεύσετε τον κωδικό. Φροντίστε αυτήν την φορά να επιλέξετε προσεκτικά
Αν δεν θέλετε το Chrome να αποθηκεύει τους κωδικούς, τότε ανοίξτε τις Ρυθμίσεις (δείτε Βήμα 2) και απο το tab που άνοιξε εντοπίστε το checkbox Προσφορά για αποθήκευση κωδικών πρόσβασης που εισάγω στον ιστό το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω απο το link Διαχείριση αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης που είδαμε στο βήμα 3 και αποτσεκάρετε το checkbox. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξαναρωτηθείτε ποτέ για το αν θέλετε να αποθηκεύσετε έναν κωδικό.
Pin It