Γενικά για την HTML

html5 logoΗ HTML είναι η γλώσσα με την οποία κατασκευάζουμε ιστοσελίδες. Τα αρχικά HTML σημαίνουν HyperText Markup Language. Οι ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε στο Internet δεν είναι τίποτε άλλο παρά αρχεία τα οποία περιέχουν κώδικα γραμμένο στην γλώσσα HTML. Οι browsers (όπως οι Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera και αρκετοί άλλοι) διαβάζουν τα αρχεία αυτά και εμφανίζουν το αποτέλεσμα του κώδικα HTML στην οθόνη μας.

Η HTML5

Η HTML5 είναι το νέο standard πρότυπο για την HTML, την XHTML και την HTML DOM. Η ανάπτυξη της HTML5 έγινε με την συνεργασία της World Wide Web Consortium (W3C) και της Web Hypertext Application Technology Working Group (WHATWG). Η WHATWG εργαζόταν επάνω στις web φόρμες και τις web εφαρμογές, ενώ η W3C, η οποία δημιούργησε και διαχειρίζεται τα πρότυπα της HTML και της XHTML, ασχολήθηκε με την ανάπτυξη του νέου προτύπου XHTML 2.0. Το 2006 αποφάσισαν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν το νέο πρότυπο, την HTML5.

Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε την Σειρά Μαθημάτων HTML5, θα πρέπει να γνωρίζετε HTML και CSS

Ο Κώδικας HTML

Μέσα στις ενότητες των μαθημάτων HTML θα συναντήσετε πολλές φορές ένα γαλάζιο πλαίσιο στο οποίο είναι γραμμένο το παράδειγμα του κώδικα HTML στο οποίο αναφέρεται η θεωρία. Το πλαίσιο είναι κάπως έτσι:
Παράδειγμα HTML κώδικα
<audio src="/beach3.wav" controls="controls" loop="loop"></audio>

Η εφαρμογή 'Δοκίμασε το'


Το Δοκίμασε το είναι μια απλή εφαρμογή στην οποία μπορείτε να γράψετε HTML κώδικα σε ένα πεδίο κειμένου και αφού πατήσετε το κουμπί να δείτε το αποτέλεσμα του κώδικα αυτού. Στις σελίδες των Μαθημάτων θα δείτε αρκετές φορές τον σύνδεσμο (link) Δοκίμασε το όπου πατώντας τον μπορείτε να μεταβαίνετε στην εφαρμογή και να δοκιμάζετε στην πράξη τις γνώσεις που μαθαίνετε στην Θεωρία.


HTML5 News

Pin It