Μπήκαμε για τα καλά στην εποχή του AI. Πώς θα μπορούσε το wlearn.gr να μείνει πίσω σε αρθρογραφία! Ανοίγω λοιπόν την ενότητα αυτή για να συγκεντρώνω εδώ άρθρα και ειδήσεις από τον χώρο του AI, αλλά και να ανεβάζω εμπειρίες – δικές μου και άλλων - από δοκιμές προϊόντων με τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης θα φιλοξενώ απόψεις, γνώμες και ιδέες για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να μένετε ενήμεροι για τον εξελισσόμενο τομέα της AI. 

Σε αυτό το σημείο κανονικά θα έγραφα μια ιστορική αναδρομή στην τεχνολογία AI αναζητώντας σχετικά άρθρα στο Google search. Κάποιοι ήδη γελάτε, σας βλέπω. Και πολύ καλά κάνετε. Όταν υπάρχουν AI chatbots όπως το ChatGPT, γιατί κάποιος να μπει στην διαδικασία της κλασικής αναζήτησης στο Google search ή στο Bing; Ζήτησα λοιπόν από το ChatGPT να μου συντάξει ένα τέτοιο κείμενο και σας παραθέτω την συνομιλία μας:

ChatGPT

  • κάνε μου μια σύντομη αναδρομή στην τεχνολογία AI και πως αυτή εξελίχθηκε σήμερα

  • Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχει μια πολύ μακρά ιστορία, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1950. Αρχικά, οι επιστήμονες εργάστηκαν σε απλά προβλήματα, όπως η αναγνώριση μοτίβων σε εικόνες και η αναζήτηση σε μια βάση δεδομένων.

    Με την πάροδο του χρόνου, η τεχνολογία AI εξελίχθηκε και έγινε ικανή να λύσει πιο πολύπλοκα προβλήματα, όπως η αναγνώριση φωνής και η αναγνώριση εικόνων. Η ανάπτυξη αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, όπως οι νευρωνικοί δίκτυα, επέτρεψε στην τεχνολογία AI να μάθει από δεδομένα και να βελτιώσει την απόδοσή της.

    Σήμερα, η τεχνολογία AI χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς, όπως η ιατρική διάγνωση, η αυτόνομη οδήγηση, η παραγωγή περιεχομένου, η ρομποτική και πολλοί άλλοι. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας AI συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να έχει ακόμα πιο αξιοσημείωτες επιδόσεις στο μέλλον..

Pin It