apple automobil
Μετά από αρκετό καιρό φημολογίας, τα σχέδια της Apple για την αυτόνομη οδήγηση γίνονται επίσημα με έναν ανορθόδοξο τρόπο.

Συγκεκριμένα σε επιστολή της εταιρείας στην Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφαλείας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA), η Apple δηλώνει ενθουσιασμένη για τις δυνατότητες των αυτοματοποιημένων συστημάτων που επεκτείνονται σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου και των μεταφορών. Επιπλέον η Apple εκφράζει την πεποίθησή της ότι τα αυτόνομα οχήματα θα φέρουν σημαντικές θετικές αλλαγές στις κοινωνίες, προτρέποντας την NHTSA να μην επιβάλει πολλούς περιορισμούς στις δοκιμές τέτοιων οχημάτων. Ο λόγος είναι ότι «όσο πιο αυστηροί είναι οι κανόνες, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για κάποια εταιρεία να κατασκευάσει ένα αυτόνομο όχημα» προσθέτοντας ότι «η Apple πιστεύει ότι καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και νεοεισερχόμενες εταιρείες, θα πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης».

Στην επιστολή του, ο Steve Kenner, υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple προτείνει την ανταλλαγή δεδομένων που προκύπτουν από τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων, μεταξύ των κατασκευαστών που ασχολούνται στον τομέα αυτό, συμπεριλαμβανομένου των ατυχημάτων αλλά και τον περιπτώσεων που αυτά αποφεύγονται. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στη βελτίωση της ασφάλειας των οχημάτων αφού καμία εταιρεία δε μπορεί να συγκεντρώσει τόσα πολλά δεδομένα μόνη της, παρά μόνο με τη συνεργασία άλλων εταιρειών. Τα δεδομένα αυτά θα είναι ασφαλώς ανώνυμα με τις κανονιστικές αρχές «να πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη συλλογή, τη χρήση και το διαμοιρασμό δεδομένων γύρω από τα αυτόνομα οχήματα, προκειμένου να διασφαλισθεί η ιδιωτική ζωή των οδηγών.

Για πολύ καιρό, η Apple φημολογούνταν ότι θα κατασκευάσει το δικό της πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο, με το όλο project να έχει πάρει την ονομασία Titan. Όμως τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο, με την εταιρεία να έχει πάρει την απόφαση να δημιουργήσει σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης για άλλους κατασκευαστές, έχοντας συγκροτήσει μια τεράστια ομάδα από πρώην εργαζομένους της BMW, της Tesla και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It